返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
9 y! U: O9 ^7 u8 p- ]* {; l* HTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?tvb now,tvbnow,bttvb* ^* f2 A- L7 w! \
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
/ c- N8 V" s. F& {9 O4 K2 utvboxnow.comTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
8 O! n* S) z9 V$ `4 G% v公仔箱論壇其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
5 ]3 ], n0 t! m2 vtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??
2 p+ }3 w" _' _+ W! k' Y# [公仔箱論壇最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
2 w( P- b- n2 @9 r$ I+ d4 Ttvboxnow.comTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
. N7 _3 y1 d+ W+ s% s其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) }4 {7 x1 B* ~6 @2 L) G
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
7 E. k! i/ D( e" K( I大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧9 u) p/ S/ C6 h- X

* i+ {6 c. N0 \* k: b7 D7 G# @《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
: `- h" x, p; _一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下
4 d# Y' y0 @0 a1 h# U7 C# stvboxnow.com反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...1 k. a% |' @& e& j' U& `
timmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
6 \4 q/ q. ?2 j7 N: `tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb( f! U1 i% V6 c# ~) y2 E6 A

4 t: ^1 ?7 [  \! n8 A5 @/ ftvboxnow.com版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
" t5 z( Q- S! ]: BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
- U% ^( ]( j5 \+ k# J大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
6 S/ y0 k& N" S  ~tvb now,tvbnow,bttvb, q8 c! a0 }' Z+ s- o
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
3 Z3 d) m2 L/ c4 L# O4 x% `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...
/ j3 P' q: r! J# Ttvboxnow.commnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
/ x5 m# L2 \* g  umbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇9 W1 j: ?# e+ v* v1 B) l, m! v

) [, ~% ^2 \! ]  d; G公仔箱論壇我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
; r7 y  g% D( AmbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
/ X( x, ~5 X1 e; h$ H: r) Qtvboxnow.com2 P" {) _0 \( c( |
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!公仔箱論壇7 q4 W  J- |0 @# _
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
: c. F" j& K: X3 g( ^. A3 a
tvb now,tvbnow,bttvb1 F4 T7 z4 K2 a4 \$ _: P
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
0 i/ O5 e8 ]8 J5 H8 F2 A2 ytvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇/ D/ J' s  |3 g( r$ F
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
5 x) N) w  M+ |) p; g6 D2 ^, U公仔箱論壇有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 D" M  D) J5 j
睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
- j. v# P+ U$ i2 t$ [& g5 ?, e2 j% Z0 Xtvboxnow.com
. t. L$ ?' E4 f1 e4 s9 o$ b& y/ M公仔箱論壇大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?tvb now,tvbnow,bttvb6 t: n3 e: A6 Z7 H) r* @3 s

$ V- L# w7 q4 y8 r1 p7 p6 f呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
  L( z5 y% D  b# K( q有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...tvb now,tvbnow,bttvb6 R5 ]/ p0 r3 p
mnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
! e2 ?+ x' |( ^( Xtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇- p- D7 k5 N6 Z# Y7 \$ n3 w) k
讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急tvboxnow.com' [, z! z9 O/ e( V. y0 a- F7 ]
6 N( L0 V( Q/ l  s$ S9 S: W
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開8 ~- I1 C/ n+ ^# t) ?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- x" e4 v9 `3 P! \
使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
/ u' ^( V3 q; ?; U; T2 Itvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 {8 W" l% J% G+ {7 H+ N% |
讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- \7 r" l  ~& r4 G/ a5 U# h
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ `$ ]' T1 }6 j, D) I/ U# Q
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...
3 y- R& P' f9 S( utvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
tvb now,tvbnow,bttvb' W) c8 S% i' M( v% J3 O
[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算 ) n3 x% O+ M* {3 a$ n# ?- L4 N
公仔箱論壇3 J0 s/ [) p/ D2 V$ @
呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。
* t; P, v/ o3 ]6 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
; K# Z* Y$ j3 o2 b; `tvb now,tvbnow,bttvb版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
, C5 @' @; Z4 E嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...
+ _, P4 T7 U& w0 K9 L6 [9 H. Gtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ I4 O% U& L+ I- s% \+ d
任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?公仔箱論壇" g: j( F( M6 O
原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯