返回列表 回復 發帖
[quote]原帖由 polarpreza 於 2009-2-6 12:57 PM 發表
Re grease can fix the problem mei ? I thought you have to swap it out ?  when Would I know it is to a point that I have to look into fixing it ? and serious safety issues ?

I don't think you are fro ... [/quote]

無須要容氣
多D上黎就可以報答我
加grease只係for你搵出那裡出問題和短暫解決響聲問題
但係發出響聲多數都同樣會有損蝕的情況發生
所以都係建議你把它更換
如果唔係鬆得利害的話就可以遲些少才換
thx for sharing
原帖由 carwing 於 2009-2-3 10:26 AM 發表
早兩日幫架車測車
測完之後交返比個車主
車主今日返黎鬼殺咁嘈
話點解個錶板平時開大燈的時候有支藍色燈會著
現在無左
問我搞過乜野,整壞左佢架車
真係比佢吹漲
原來佢所指的藍色燈係著高燈的提示
測車時當然要睇埋所 ...
又會冇差佬拉佢,市區唔可以開高燈架喎

回應 carwing 第 286 篇文章

For sure !! but I don't how to type Chinese
原帖由 polarpreza 於 2009-2-7 02:28 AM 發表
For sure !! but I don't how to type Chinese
無所謂啦
乜都得
原帖由 tshek 於 2009-2-7 12:41 AM 發表

又會冇差佬拉佢,市區唔可以開高燈架喎
咁嚴重不會吧,我估只會警告了事
原帖由 carwing 於 2009-2-7 03:03 AM 發表
咁嚴重不會吧,我估只會警告了事
警告都俾人 pull over 啦,佢完全唔知即係佢從未被 pull over
原帖由 tshek 於 2009-2-7 04:23 AM 發表

警告都俾人 pull over 啦,佢完全唔知即係佢從未被 pull over
yes我諗都係
原帖由 carwing 於 2009-2-7 05:01 AM 發表

yes我諗都係
同佢迎面嚟啲車多得佢唔小.....
中指四起
最怕咁啱照到人哋對眼,睇唔到嘢,抄埋一碟,窩河
原帖由 carwing 於 2009-2-7 05:17 AM 發表
中指四起
我冇中指,
我發誓戒賭時斬左.
我依家做人都冇〝中指〞.

教授:
車房仔日記又可以開第二集.
原帖由 leucat 於 2009-2-7 08:19 PM 發表

我冇中指,
我發誓戒賭時斬左.
我依家做人都冇〝中指〞.

教授:
車房仔日記又可以開第二集.
你個衰仔
今日幫架車修理廢氣過高
未能pass檢查
初步睇過基本tune up
發覺問題不大
惟有落電腦睇資料流
一睇之下
發現佢有6個engine code
其中一個code係話個engine燈線路有問題
再睇睇
頂!
原來佢支燈長著唔整
走去cut左條線另佢唔著
真係乜人都有
原帖由 carwing 於 2009-2-10 07:49 AM 發表
頂!
原來佢支燈長著唔整
走去cut左條線另佢唔著
真係乜人都有
redneck engineer