返回列表 回復 發帖
请喝水
4461 發表於 2018-11-19 03:55 PM

水從何處取? 冰山水?
Amazon内地反而式微佐
lhy92725 發表於 2018-11-20 11:55 AM
因为有掏宝嘛 ! 边够人争呀 ! Amazon 卖正价野多, 唔平㗎....!
其实入佐大陆之后,我感觉都有流野
lhy92725 發表於 2018-11-20 01:24 PM
其實用乜野價錢買乜野貨, 心裏有數 !
貪佢平,斷捨離都爽手啲
CC517 發表於 2018-11-20 05:07 PM
明知到平, 唔好咁厭尖, 是是但但....
ebay 美国海关有时会折货,最后要退款。 唔知道系米邮资问题
大啦叭 發表於 2018-11-20 06:43 PM
加拿大海關都有折货測試, 我收過一張寄我的合照, 被攪到爛容容, 散哂.....! 一張相片可以藏乜野呀....? R 晒頭 !
咁邊個蝕
CC517 發表於 2018-11-20 10:45 PM
如果系ebay, 多數係賣家蝕 ! 買家俾錢係經 Paypal. 如果買家投訴收唔到貨, 對賣家信譽有影響 ! 所以買家通常都寧願 refund !
大家记得吃午饭
4461 發表於 2018-11-21 11:15 AM
晚飯都吃左啦 ! 多謝四弟 !
相片未必系检测搞烂
可能系同其他野摆一起
运输工人乱搞乱塞整烂的
lhy92725 發表於 2018-11-21 11:09 AM
打左個印章, 寫明曾經被检测呀 !
申请退款肯定系卖家蚀咯
不过如果申明由于海关过唔到
可能退款唔含运费
lhy92725 發表於 2018-11-21 11:22 AM
如果我知到係海關攪壞, 我唔會投訴賣家! 除非好耐都收唔到, 我做法係先連絡買家問下發生什麼事...通常好快就收到 !
会唔 会你张相有D乜二维码之类
又或者见到皱佐,唯有盖个章扮检测
lhy92725 發表於 2018-11-21 11:24 AM
係我太爺個代既合家歡, 個時邊有呢d高科技....覺得好好笑囉...懷疑張相有炸蛋...
照片用水洗掉颜色后,里面是假钞
4461 發表於 2018-11-21 01:06 PM
我張相片變左爛紙 ! 一千0一張都被摧毀....了..
小弟和上司唱反调,注定没运行?
4461 發表於 2018-11-21 01:03 PM
四弟, 為左生活, 假面具有需要㗎 !   
时差问题。不好意思
4461 發表於 2018-11-21 11:36 AM
我地係地球不同角度都有緣認識; 大家都有時差的狀況下有機會聊天, 好難得呀 ! 午飯 或 晚飯 有乜問題呢 !
那个网站大陆是封锁的
视频上公然竖中指
呢个行为去到边度都一定比人闹啦
lhy92725 發表於 2018-11-22 05:10 PM
我記得我剛剛考到車牌個一年,  "吃" 左唔少"中指"....!
乜加拿大D人甘粗鲁架,闹两句好啦,仲做埋动作
lhy92725 發表於 2018-11-23 10:34 AM
西人男人好少鬧女人, 送隻中手指=鬧你阻住個地球轉 ! 新手司機行得.....慢.....