返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~公仔箱論壇  I4 I* t( L0 z+ [- ]& v9 `
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
; h/ J! g) O: f7 @5 L, W1 w- w/ Htvb now,tvbnow,bttvb師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
) ]  {2 \% }1 u/ X! t9 V( w' t師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
& h% M( O* s' Z% [4 f) v2 d" Oiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
& Z) A' z: T( u$ W0 I5 O公仔箱論壇下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
: A: q7 L+ O# G, R4 U& e2 U師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ C3 \* ^, I9 c3 E& ]0 F
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
; K5 M  a- |2 A+ ~4 D% L  _s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
tvboxnow.com' {$ g3 h. e9 d! }; c- w
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎4 B& Z) d% q3 M8 l' J
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
tvb now,tvbnow,bttvb' S! ~* [( A/ M, X1 P! n
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
) M8 W2 X0 M' N! Q- J$ Z# M6 U# wtvboxnow.com仲要配合埋鏡頭等等架
) W; J* m  \  y' L2 ^你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 F! ?! S# Z3 ?# k/ U6 }
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
7 _( `/ ^, l! e: G9 J唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好公仔箱論壇7 a' w. y: _6 A6 {; o5 H
仲要配合埋鏡頭等等架公仔箱論壇' D! z; i- E0 _' x$ Q) e; l
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相tvb now,tvbnow,bttvb+ p" m: v( i- U7 e0 z9 U( a8 i
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
7 K$ L& L3 R$ e; ]/ t
又好似幾有道理..哈哈
: G1 U; g9 O' I) \4 B5 V3 G. o公仔箱論壇想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐tvboxnow.com5 R0 M( `" m% @% `  K% w
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左公仔箱論壇/ l7 g' |, m$ _$ D* w+ e( U2 _0 o
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ A* s" }& s( }# R1 E4 w
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
3 b: K$ l- a/ p) o* x4 g5 z* V  Ztvboxnow.com嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
# b" N4 @' e) K" jtvb now,tvbnow,bttvbsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
公仔箱論壇! P) A0 R7 X% q
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
公仔箱論壇; b! D2 F; ]- u$ Q0 S: i3 V& n
又好似幾有道理..哈哈公仔箱論壇. C7 g% O& U) U& }) @6 r
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??$ D# F9 t  f& T. t: l/ j5 Y
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
& U  Q1 ?# W  C7 l3 d* [; \' O6 O多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
. h& k  z$ N! Z+ O金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱tvboxnow.com7 f3 N9 _! k1 Z7 C0 ]- ~
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
公仔箱論壇. }, h) s- w/ p
係呀, 我以前用s3試過燒左
8 a4 l; g, a; N% k) B
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱tvb now,tvbnow,bttvb) o7 C; H+ l  X, h- K
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# i+ P  n$ t; j: b
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
. e; f* f1 |! Z: O9 Q
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
! i0 s* D$ |( n" B, q: v9 Q" R& W" @9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
+ N1 N) \2 n0 N  X
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget