返回列表 回復 發帖
2 Z* \0 T, M9 t5 X: ftvb now,tvbnow,bttvb雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉公仔箱論壇2 s" B+ g' p9 t8 G/ [
timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
公仔箱論壇( X% w' `* D7 e+ @5 |8 f$ Q+ [
tvb now,tvbnow,bttvb' q; }$ |9 f3 Q7 d& `
tvb now,tvbnow,bttvb2 }% X9 R: ~+ l! ~- M" G
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
7 k2 R6 b% e. q  q$ G) z( v- I4 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& B6 ?3 q3 A7 h8 S2 U

% y. A/ a' m* A4 L. b( i加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦1 Q- j9 d6 p6 b4 U
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  e2 v* y1 [, R3 t/ C) e3 O% h
所以有兩大寫筆守則:
" U8 K/ }. }5 P) i' ]tvb now,tvbnow,bttvb1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩
. {  b3 n5 K$ u2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
本帖最後由 timmaxsing 於 2014-3-18 02:55 PM 編輯 ; K1 e* X3 a( N% l9 [4 S, q% w4 a$ f) R
tvboxnow.com% q# b- a- h6 l$ {7 r7 n1 z
; Q: a  o2 n/ n% X( h

$ d. i7 z. R$ q3 `4 s* G  z( V2 w$ ?tvboxnow.com
3 D/ r% B1 }. w1 i0 mtvboxnow.com你睇食為奴就知,大結局好求其咋
0 ?) j  r1 _& }) H4 V/ h( R; mLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
2 w4 @4 x, Z3 d  ?9 f7 ]

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持8 u5 J5 L% }) I/ t
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
/ s1 P4 x1 j4 a$ b! b+ l( j8 U好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
+ Y+ N1 e' ~  q  x1 _8 X食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察6 ?5 y. Q& v$ K' u5 h3 E6 V5 T( G
timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
公仔箱論壇* t+ t, o' s% r5 _7 ]0 p2 F9 H

1 _3 P) v" ?; w$ {5 M9 R& y  ~《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
) E! n% C' K; T; A- c1 `( @tvboxnow.com) X" |: C9 [9 b0 J* W
唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。) R# q2 K+ {; Y- e" {; n5 y
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! @2 k' Q# `5 t* m7 N% J( j& V
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持公仔箱論壇% T8 v# p3 U1 ]) J& t, c
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
tvb now,tvbnow,bttvb- ?& I+ q! A1 |. y5 E4 x  b) I# _
係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
$ |5 Q% A8 Y1 N' a/ c( m5 J

( `/ w; o" f/ Atvb now,tvbnow,bttvb0 _# i, f- L! K$ F3 k3 V
你睇食為奴就知,大結局好求其咋公仔箱論壇' ~7 g, n4 B6 _; q: ^4 v; y8 }' r
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
# U8 c/ i( Q% i3 w& U( t0 {公仔箱論壇睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
* j2 [( P7 R8 K+ L: H
8 L* e- H' z3 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!0 L* K# B# k1 u( Y

0 o2 h3 b0 T, g) w8 C公仔箱論壇希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
8 x( c' ?9 g: nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' \! _+ o- [8 Utvb now,tvbnow,bttvb聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...' n+ r# w9 Q+ [' F! e
大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
, j3 M# d% x, ~' Gtvboxnow.com蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
% u9 }% F2 x2 c; l' C% E# t) ytimmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
- t2 I7 h( c/ N7 ?# _  wtvboxnow.com
3 Q9 F6 i3 ?  F4 p6 @( h' Ztvb now,tvbnow,bttvb多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
7 Z' Z2 Z5 d# p2 c& `公仔箱論壇個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉公仔箱論壇, F8 R1 P7 j6 a8 o0 d: r; U4 b
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- l8 ^+ t# W. K
講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?