返回列表 回復 發帖
簽名被屏蔽
我淨系知道大多是吾熟吾食
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
KK 早早晨!!!
gracechanstuart 發表於 2015-6-24 03:18 AM
Grace晚上好。
kk  早上好
hungyu 發表於 2015-6-24 06:25 AM
隨意兄晚上好。
KK大大早安
chenwenwu 發表於 2015-6-24 08:20 AM
文武兄早安。
KK兄早晨.
pknoface 發表於 2015-6-24 09:02 AM
Ken兄晚上好。
KK早晨!
mnb1123 發表於 2015-6-24 10:18 AM
1123晚上好。
KK早晨!
kingsleyyu 發表於 2015-6-24 10:24 AM
魚兄早晨。
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
賺到40萬,但係真正落到我袋嘅又有幾多?
照睇剛剛報稅資料,係好過打工嘅
而家似中介,搵生意,分比啲人做,木/泥工都勉強養得起,電我都係發出去比人做咋
但係全部有鑊就我孭,好大風險㗎

你有幾時聽過裝修會 ...
perfectman 發表於 2015-6-24 09:07 AM
真正你落幾多我唔知,我只係知道一定多過裝修師傅,個個老細都話自己賺唔多架啦,住大屋揸靚車嘅咪係老細。
真係唔賺嘅話你仲咁堅持門生意,你咪玩我啦!做老細賺錢係正常嘅,但係唔好賺咗錢之後就周圍同人或員工講,其實你賺得好少又成又乜咁。估下d打工仔感受啦
簽名被屏蔽
呢個呃一次果個呃一次,就一世吾憂米咯
條骨都無佐lu
某人想買一條輪胎
他得到了三個報價:

熟人報價是850,
知己報價是830,
陌生人報價780

你會買誰的輪胎呢?...
結果,他選擇了780的陌生人。

卻不知道熟人只掙了20;
知心人一分沒有掙,還倒貼50元的車費;
780的 ...
perfectman 發表於 2015-6-24 10:59 AM
所以我都唔做熟人生意,賺少我虧,賺多話我呃佢,有事我背。

車位都要800萬,痴咗線!
perfectman 發表於 2015-6-24 11:01 AM
個區係咪好旺架。
我淨系知道大多是吾熟吾食
lhy92725 發表於 2015-6-24 11:03 AM
吃唔吃係其次,最緊要負責任,我唔介意你賺我錢,但係賺咗之後,有麻煩唔該搞靚佢
lhy92725 發表於 2015-6-24 12:00 PM
咁我認同啊,依個世界咁大,做少你一單兩單有乜所謂?依度呃下,個度呃下,富貴過d讀大學出黎架啦。
呢個世界,大多數人做嘅野就比認同為啱嘅咯
條骨都無佐lu
lhy92725 發表於 2015-6-24 12:00 PM
咁就要睇生意對象,遊客生意一次過:呃盡。  本地、街訪生意:唔呃得、要誠實!
有D人可以玩轉呢個遊戲規則嘅
條骨都無佐lu
咁就要睇生意對象,遊客生意一次過:呃盡。  本地、街訪生意:唔呃得、要誠實!
mnb1123 發表於 2015-6-24 01:41 PM
咁就睇本地市場有幾大啦,我樓下個間鋪,擺明搵笨,咪一樣咁多人同佢買。
一個愿呃,一個愿買嗻