返回列表 回復 發帖
Good evening Miss & all bros
主任 發表於 2010-5-4 08:43 PM
Night night 任任
今日見好啲未呀
有誰對我會認真~有誰對我會著緊
有時我會收早的...即是七點
食咗重慶酸辣粉...同埋蚵仔酥and鹽酥雞
*柳飄飄* 發表於 2010-5-4 11:02 PM
嗰啲粉係咩粉嚟架
新劇"掌上明珠"卡士主要有林保怡, 陶大宇, 商天娥, 宣萱, 陳美詩, 滕麗名, 陳山聰(未出場), 馮素波, 劉江(今集死咗)
愛.回家 + 耀舞長安 + 心戰
星期二睇戲有優惠呢家嘢, 我都記唔起係n年前已經開始o架喇

之前電視有講, 如果人一日之內去多過七次, 就有可能已經患上膀胱過度活躍症
*柳飄飄* 發表於 2010-5-4 11:08 PM
我尿頻係因為腎虛呀
醫師話如果想斷尾就一定要戒啤酒同唔好飲咁多凍嘢
咁即係一世都唔會好啦
飛女正傳...幾好笑嘅...有時真係會睇到笑咗出嚟

而蔡少芬演港女...仲要係中女...都算演活咗...又做得好放

觀眾睇得開心, 但亦睇得出佢哋拍得好辛苦, 亦好專業, 拍威吔戲好辛苦o架, 同埋會好易整親, 吊到高一高飛來 ...
*柳飄飄* 發表於 2010-5-4 11:14 PM
蔡少芬都話拍呢套劇拍到喊呀
新劇"掌上明珠"卡士主要有林保怡, 陶大宇, 商天娥, 宣萱, 陳美詩, 滕麗名, 陳山聰(未出場), 馮素波, 劉江(今集死咗)
*柳飄飄* 發表於 2010-5-4 11:21 PM
陳美詩係邊個嚟架
頭兩集 O 唔 OK 呀
miss.night night ar..好耐無見..好嗎
miss.night night ar..好耐無見..好嗎
realfour 發表於 2010-5-4 11:31 PM
Night night Realfour
好少見你喎
最近點呀
Night night Realfour
好少見你喎
最近點呀
Fian. 發表於 2010-5-4 11:32 PM
咪又係咁..無穿無爛啦..
係呀..最近少左上來...
同理妳都知我好少係到出聲的.....最多都係pm妳多啦...^^
嗰啲粉係咩粉嚟架
Fian. 發表於 4-5-2010 23:18
重慶酸辣粉而家有好多地方有得賣, 多數十零蚊一碗, 不過間間用嘅粉同味道口感都會唔同, 普遍嚟講都有齊麻酸辣, 配料有搾菜, 花生, 蔥同芫茜, 粉就用薯粉, 但薯粉都有好多隻, 隻隻口感同煙靭度都唔同, 有啲幼身啲同白色實色嘅(我就唔多like呢款)有啲係圓身粗粗地帶半透明(比意粉粗啲)索咗湯汁之後好正o架, 煙煙靭靭, 其實我都係早排冇耐開始食, 都算落後喇, 香港嚟講我諗應該係舊年開始hit, 家陣好多食店都跟風學人搞重慶酸辣粉, 人整佢又整嗰種, 所以湯嘅味道同粉嘅質感口感都會比較參差(我亦試吓呢間, 又試吓嗰間咁囉)而多數做呢啲酸辣粉嘅食店都係一啲小店為多, 其他地區有冇我唔知啦, 但旺角都真係唔少, 有平有貴唔同食法, 由12蚊至20蚊都有, 多數都係賣12 or 13蚊, 有啲會賣15 or 18蚊, 而"雲南桂林酸辣米線"就賣20蚊個底, 點解話個底呢, 因為佢有其他餸可以加嘅, 原理好似平時食小鍋米線咁叫法, 但街頭小店就多數淨係賣個底, 冇餸加嘅, 如果佢個膽同湯同啲薯粉本身做得好, 淨食個底都ok夠o架喇, 我見有其他米線舖都有做, 以前我做嗰間米線舖都有薯粉食, 我都係嗰時先第一次見識到薯粉咋, 亦有啲唔係圓身, 但我覺得嗰啲冇咁好食, 大陸唔知幾時開始興, 都好似hit咗好耐, 都係大陸帶過嚟嘅潮流嚟, 東門都有好多呢啲小店o架, 間間都鬼咁多人食, 我自己就未食過大陸嘅係點, 但唔少人話大陸嘅就好食啲, 咁我都信嘅, 畢竟都係大陸興起先嘛, 不過乾唔乾淨, 衛生程度就不敢想像咯
咪又係咁..無穿無爛啦..
係呀..最近少左上來...
同理妳都知我好少係到出聲的.....最多都係pm妳多啦...^^
realfour 發表於 2010-5-4 11:43 PM
咁我哋 PM keep in touch 囉
不過我見你多數都好夜先蒲頭嘅
咁我哋 PM keep in touch 囉
不過我見你多數都好夜先蒲頭嘅
Fian. 發表於 2010-5-4 11:53 PM
只係差不多關機前上一上來..所以覺得我夜上來啦..
pm ok la..怕不你睬我咋...
重慶酸辣粉而家有好多地方有得賣, 多數十零蚊一碗, 不過間間用嘅粉同味道口感都會唔同, 普遍嚟講都有齊麻酸辣, 配料有搾菜, 花生, 蔥同芫茜, 粉就用薯粉, 但薯粉都有好多隻, 隻隻口感同煙靭度都唔同, 有啲幼身啲同 ...
*柳飄飄* 發表於 2010-5-4 11:50 PM
過橋米線我細佬舖頭隔離嗰間叫譚仔記
都好出名因為成日排長龍
我就好鍾意食辣嘢
不過就唔鍾意食米線
因為我唔鍾意食淋嘢
所以都冇試過
我連湯河粉都唔鍾意食架
覺得佢又啖又淋
河粉我淨係食乾炒牛河架咋
妳講起辣我就梗係想試吓啦
所以咪問嗰啲係乜嘢粉囉
同埋邊間好食呀
只係差不多關機前上一上來..所以覺得我夜上來啦..
pm ok la..怕不你睬我咋...
realfour 發表於 2010-5-4 11:56 PM
點會唔啋你喎
陳美詩係邊個嚟架
頭兩集 O 唔 OK 呀
Fian. 發表於 4-5-2010 23:27
陳美詩 Macy
樣似後生咗啲嘅劉彩玉, 身材幾好, 所以香港麻甩都對佢唔會陌生, 稍作性感打扮, 啲人就會 係以前一個女子組合"女生宿舍"其中一員, 同組成員有梁靖琪Toby(而家都成日有拍劇, 係監製梁家樹之女)女生宿舍係同蕭正楠以前同唱片公司(李澤楷開嘅)
而家係孫耀威女友, 最近至被承認同公開
拍過嘅劇有古靈精探, 與敵同行, 法證先鋒2 etc
http://artiste.tvb.com/latestupdate/macychan/