返回列表 回復 發帖
我老婆間有工會. 福利比我間好多了.
pknoface 發表於 2014-9-28 10:49 AM
甘你帶頭成立返一個咯
條骨都無佐lu
我選14 號.
比心機 努力 加油 唔怕慢,最怕站!
你夠膽郁小强, 你梗係未屎過定啦
pknoface 發表於 2014-9-28 09:29 AM
唔關我事!
我只是幫忙回答一個問題.
我老婆間有工會. 福利比我間好多了.
pknoface 發表於 2014-9-28 10:49 AM
你老婆要交工會費
現在工會影響力不夠以前大!  這裡有一間IKEA罷工超過一年, 那些白痴員工只可以在門口旁邊設置糾察線但IKEA仍在正常營業.
公立學校教師在六月學期結束前開始罷工, 到新學期還在罷工, 但在星期一死死地氣得不到想要的條件下復課.
其實工會權利可以好大
只不過銀根吾夠,大家吾夠團結
條骨都無佐lu
各位早午晚好.
甘你帶頭成立返一個咯
lhy92725 發表於 2014-9-28 11:11 AM
武當唔使咁做.
我選14 號.
mycheung.8 發表於 2014-9-28 02:07 PM
呢位兄弟早晨.
你老婆要交工會費
現在工會影響力不夠以前大!  這裡有一間IKEA罷工超過一年, 那些白痴員工只可以在門口旁邊設置糾察線但IKEA仍在正常營業.
公立學校教師在六月學期結束前開始罷工, 到新學期還在罷工, ...
Pedestrian_A 發表於 2014-9-28 03:46 PM
有時工會力量過大又唔一定係好事. 佢幫助一些真正比佢公司欺負既員工係啱既. 但好多人利用工會搞事, 將間公司搞到执粒, 又耐佢唔何.
所以咩組織都要睇個出發點
條骨都無佐lu
掌門早晨
人生如夢,想聰明一世,倒不如糊塗一時。
其實工會權利可以好大
只不過銀根吾夠,大家吾夠團結
lhy92725 發表於 2014-9-28 05:03 PM
有時工會力量過大又唔一定係好事. 佢幫助一些真正比佢公司欺負既員工係啱既. 但好多人利用工會搞事, 將間公司搞到执粒, 又耐佢唔何.
pknoface 發表於 2014-9-28 08:33 PM
還記得美國三大車廠破產?   
Chrysler 變成意大利公司一部分
GM不同意加拿大注資現在要賣
很多韓國製垃圾車
Ford要出售最賺錢的品牌

Detroit 市政府要破產

工會只會毀掉公司
還記得美國三大車廠破產?   
Chrysler 變成意大利公司一部分
GM不同意加拿大注資現在要賣
很多韓國製垃圾車
Ford要出售最賺錢的品牌

Detroit 市政府要破產

工會只會毀 ...
Pedestrian_A 發表於 2014-9-29 05:08 AM
Chrysler 300C ,Ford mustang GT
Chrysler 300C ,Ford mustang GT
BeiDouChef 發表於 2014-9-29 05:21 AM
Chrysler 300C is base on the outdated Mercedes Benz W211. Now, people paying money buying Maserati Ghibli which is base on the 300C...  

2015 Mustang is another story!  Finally ditched the live axle rear suspension!    Buy a real Mustang with V8 engine!!!
Chrysler 300C is base on the outdated Mercedes Benz W211. Now, people paying money buying Maserati Ghibli which is base on the 300C...  

2015 Mustang is another story!  Finally dit ...
Pedestrian_A 發表於 2014-9-29 05:38 AM
my favourite is 1967 Ford mustang shelby GT500