返回列表 回復 發帖
有年假都吾請,難為我想放下年假都無
條骨都無佐lu
車車中午好。
靚靚車車下午好
股東 生日快樂!

工作順利!  身體健康!  心想事成!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
~ 《2022香港小姐競選》小遊戲 ~  已經結束,詳情請看 有傾有講吹水區 < 玩遊戲,送獎金 TVB$········ ^^>  4736 頁 #71033~#71035  ^^
股東
生日快樂!  
不過我嘅德國女同事就好好多, 佢返工只有早永遠冇遲
做左好似已經有三年幾, 除左上個月因為腹膜炎入院幾日之外, 基本上冇請過病假 (係病都會返工嘅人)

我自己對上一次請病假應該係三年前 (or maybe 四年前? @@")
因 ...
blacker14tt 發表於 2015-12-10 08:31 AM
所以整個歐洲德國既经济最好,國民教肓做得好,人民貭數自然高
德國取代英國成為歐洲霸主了
佢個女總理本身魅力好足夠
條骨都無佐lu
hakone also a good choice for hot spring, can see Mt. Fuji too
blacker14tt 發表於 2015-12-10 08:25 AM
that's why i choose hakone
甘即系你都好懶啦
lhy92725 發表於 2015-12-9 05:41 PM
鬼佬同事影響
日本人D年假基本上同擺設冇分別, 都冇人請嘅 (唔係公司唔比請, 係員工唔想請), 所以有冇病假其實都冇乜分別
blacker14tt 發表於 2015-12-10 12:22 PM
車車下午好。日本人有D過份勤力,适當放假可使人更有精神同體力做嘢
日本人更極端, 簡直就係天生工作狂, 基本上我D日本同事就算病到出唔到聲, 都照樣嚟返工
所以我唔理解個法國佬發咩燒需要連續請兩日假
blacker14tt 發表於 2015-12-10 08:27 AM
我夫人用我的手臂做枕頭, 我手臂發麻醫生給我一個禮拜假休息
鬼佬同事影響
Pedestrian_A 發表於 2015-12-10 03:05 PM
路大哥晚上好,係北美住得耐郡有少少懶懶地,正常
不過我嘅德國女同事就好好多, 佢返工只有早永遠冇遲
做左好似已經有三年幾, 除左上個月因為腹膜炎入院幾日之外, 基本上冇請過病假 (係病都會返工嘅人)

我自己對上一次請病假應該係三年前 (or maybe 四年前? @@")
因 ...
blacker14tt 發表於 2015-12-10 08:31 AM
我同事返工只有早永遠冇遲因為他不想付停車費所以他7:45AM前上班可以找到免費停車位
所以整個歐洲德國既经济最好,國民教肓做得好,人民貭數自然高
mnb1123 發表於 2015-12-10 03:00 PM
because there was an evil governed the country a few decades ago...
路大哥晚上好,係北美住得耐郡有少少懶懶地,正常
mnb1123 發表於 2015-12-10 03:10 PM
sometimes it takes over a day to wait other people to email or call back...  time wasted...