返回列表 回復 發帖
CAR CAR早安...好久不見了...
因乜urm你呢?
lhy92725 發表於 2015-12-15 08:29 AM
下個星期三開始要放假, 尋日先請假, 所以urm我
因為日本係1/1過年, 年尾有好多繁文縟節需要做, 我提早閃人就需要其他人幫手做咁解
對...同意 我都唔會選擇住得這麼豪華,令選擇飲OR食豪華D啦...
timmaxsing 發表於 2015-12-15 08:39 AM
你下次嚟東京可以去試呢間壽司店: Sukiyabashi Jiro
壽司師傅今年90歲高齡, 係米芝蓮史上最高齡嘅三星廚師, 舊年obama都去過, 一餐要30,000JPY
你下次嚟東京可以去試呢間壽司店: Sukiyabashi Jiro
壽司師傅今年90歲高齡, 係米芝蓮史上最高齡嘅三星廚師, 舊年obama都去過, 一餐要30,000JPY
blacker14tt 發表於 2015-12-15 08:55 AM
下次到JAPAN可能會是明年5至6月左右... 希望個"壽司師傅"未C啦...可以試到他人藝...
下次到JAPAN可能會是明年5至6月左右... 希望個"壽司師傅"未C啦...可以試到他人藝...
timmaxsing 發表於 2015-12-15 09:01 AM
你book到記得話我知, 我要搭你嘅順風車
因為我試過打電話book過, 打左成日都打唔通, 然後佢網站就show "fully booked"

PS: 呢間野出名難book, 每個月一號9am開放booking for 下個月成個月嘅, 不過通常1號嘅2~3pm左右就會出現fully booked嘅狀態
係肯定會批啦, 不過今次請假請得悶水左D, 老細有urm左我一下
blacker14tt 發表於 2015-12-15 08:26 AM
urm 你唔好請假
你book到記得話我知, 我要搭你嘅順風車
因為我試過打電話book過, 打左成日都打唔通, 然後佢網站就show "fully booked"

PS: 呢間野出名難book, 每個月一號9am開放booking for 下個月成個月嘅,  ...
blacker14tt 發表於 2015-12-15 09:31 AM
......難訂...不過當然...我如果去這店食的話,我會考慮提早訂位並包場2小時...
不過...現在只是計劃旅行行情,未定日本路段...
下個星期三開始要放假, 尋日先請假, 所以urm我
因為日本係1/1過年, 年尾有好多繁文縟節需要做, 我提早閃人就需要其他人幫手做咁解
blacker14tt 發表於 2015-12-15 08:42 AM
甘你又系遲佐D嘅
條骨都無佐lu
酒神版有無返屋企就走黎老闆娘到
條骨都無佐lu
車車下午好!
基本上, 溫泉旅館一宿兩餐, 超過20,000JPY = 230CAD就已經算豪華版本
你仲住到530CAD = 46,000JPY一晚, 過然係有錢人
我係日本就算我要住好食好, 基本上都唔會選擇一晚超過20,000JPY嘅 ...
blacker14tt 發表於 2015-12-15 08:30 AM
you didn't tell me to spend less than 20,000JPY
我奉信"應洗則洗, 應慳則慳"呢個信念
就好似我唔明白, 點解D人一家三口去旅行, 因為第一晚到步時間較晚, 就選擇直接係機場訓一樣
呢個係機場訓係係機場打地鋪訓, 重點係!! 兩公婆之外嘅第三口係一個1歲幾嘅BB, 仲 ...
blacker14tt 發表於 2015-12-15 08:34 AM
treat your family nice!  spend the money!
對...同意 我都唔會選擇住得這麼豪華,令選擇飲OR食豪華D啦...
timmaxsing 發表於 2015-12-15 08:39 AM
you...
我奉信"應洗則洗, 應慳則慳"呢個信念
就好似我唔明白, 點解D人一家三口去旅行, 因為第一晚到步時間較晚, 就選擇直接係機場訓一樣
呢個係機場訓係係機場打地鋪訓, 重點係!! 兩公婆之外嘅第三口係一個1歲幾嘅BB, 仲 ...
blacker14tt 發表於 2015-12-15 08:34 AM
鹅识唔识噶
羊叔叔真是以為自己相識滿天下?
條骨都無佐lu