返回列表 回復 發帖
簽名被屏蔽
是呀,呢度有细细鲍鱼都要688的啦
條骨都無佐lu
樓上嗰個係超級豪華版
普通盤菜其實就係大雜會
呢個港幣$900
足夠10個大人食

新年返屋企食飯,唔想家人辛苦又買又煮又洗
買個盤菜攪掂
不過而家有好多豪華版
有鮑魚,龍蝦,海參,花膠,乾瑤柱
當然係好貴啦

26 ...
perfectman 發表於 2014-1-31 08:44 PM
豪華版或普通版都未吃過兼未見過,見過都係係相或廣告
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
是呀,呢度有细细鲍鱼都要688的啦
lhy92725 發表於 2014-1-31 08:46 PM
原來盆菜都好貴下據我所知盆菜嘅意義係平夾抵嘅wor,到現代邊成咁咗啊
簽名被屏蔽
香港只要有"豪華"或者"有機",就會特別貴
perfectman 發表於 2014-1-31 09:09 PM
唔係架,大馬應該都係咁上下,不過盆菜入邊d料唔係好啱我吃,所以我先冇咁關注嗻,係知道些少盆菜嘅歷史咁囉
香港只要有"豪華"或者"有機",就會特別貴

我要去打麻雀喇,我女朋友就嚟輸哂我D錢,佢唔識打13隻廣東牌
perfectman 發表於 2014-1-31 09:09 PM
我等阵都要开台继续博杀啦
條骨都無佐lu
唔係架,大馬應該都係咁上下,不過盆菜入邊d料唔係好啱我吃,所以我先冇咁關注嗻,係知道些少盆菜嘅歷史咁囉
tvbkk123 發表於 2014-1-31 09:13 PM
其实就是将所有料放入去一煲熟甘解嗻
中意咩放落去都得嘅
條骨都無佐lu
我等阵都要开台继续博杀啦
lhy92725 發表於 2014-1-31 09:16 PM
原來貓貓都賭錢架
其实就是将所有料放入去一煲熟甘解嗻
中意咩放落去都得嘅
lhy92725 發表於 2014-1-31 09:17 PM
但系現代全部都放d富貴嘢落去咧
原來貓貓都賭錢架
tvbkk123 發表於 2014-1-31 09:17 PM
呢个是过年的传统节目嗻,都要陪D长辈玩下,倾下计嘅
條骨都無佐lu
呢个是过年的传统节目嗻,都要陪D长辈玩下,倾下计嘅
lhy92725 發表於 2014-1-31 09:19 PM
我屋企d親戚冇賭錢傾計嘅習慣,賭錢都係仲朋友賭嗻
一百二百蚊上落,当饮餐茶而已,成年先见一两次
條骨都無佐lu
KK早晨. 恭喜發財!
簽名被屏蔽