返回列表 回復 發帖

亞妹要創業

,  描述: 比D建議吁!
我要創業!
做人要人夢想!想去就去做!:onion05:
諗左好多年!:onion05:
我決定左明年2月開一間cafe比自己做生日禮物!
而家塭緊地方.
有無人開過.或者有セ好意見送出我!
請你留言支持我!

塭到鋪位了.今日去見銀行.一切都在進行中!
改好個名拿""Mon Café""我的加啡。
店內用黑白做主色。

4/12/07
銀行貸欸出左問題!
鋪位要讓返出來!
努カ再尋找合適鋪位!

7/12/07
約左下星期睇鋪.希望岩啦!

評分次數

• canz85

~~ 亞妹   逢一、三、五           休息
                  二、四、六           放假
                 星期日及公眾假期   謝絕探訪 ~~

回復 #1 lux1261 的帖子

亚妹我支持你。。你在那里开店啊?香港?自己开店好过跟人家打工。。永远支持你。。。

回復 #2 yang5301 的帖子

我幫過我朋友做cafe, 最緊要係飲品夠特別同埋唔好太差

唔好意思~~我對cafe都唔係好清楚

比唔到咩意見你~~不過我會支持你~~~~~~~~加油
创业
拿计划书来过过眼先啦~~
计划好了一切,才来找店吧~~~我想你的甜品,应该很适合欧洲人吧~~你就向着那方面走吧~~:onion31:
有了计划书要申请什么也容易得多了~~~
希望不久的将来我可以买到你的FRANCAIS 吧~~~

FROM:
永远都支持你的华仔上

记得礼貌和亲切为上呀~~改改你的大小姐脾气吧~~

亞妹 支持你
【兄弟帮】2011年兄弟帮吹水区
原帖由 yang5301 於 2007-11-22 01:46 發表
亚妹我支持你。。你在那里开店啊?香港?自己开店好过跟人家打工。。永远支持你。。。
我響歐洲一個小阜仔度開!
細細間.我自己做埋餅!
原帖由 visitor 於 2007-11-22 01:50 發表
我幫過我朋友做cafe, 最緊要係飲品夠特別同埋唔好太差
有セ特別飲品教下我吁!
環境舒適自在, 可以磨上一段長時間, 你做既蛋糕好可觀已經係成功了一半
但係,外國好多cafe, 相信幾多競爭,
努力!!!加油~~
有志者事竟成
原帖由 lux1261 於 2007-11-22 01:57 AM 發表

有セ特別飲品教下我吁!
养身花茶吧~~~
吃完你的甜品以后,来杯茶。。。多享受呀~~
这样他们也不会觉得腻

阿妹..唔好话阿哥唔提醒你啊..
要改改你的脾气..
仲又最紧要 coffee 要讲究..
要正!!
莫愁前路无知己,天下谁人不识君. 穆里尼奥, 一路走好..
原帖由 lux1261 於 2007-11-22 01:57 AM 發表

有セ特別飲品教下我吁!
但係我個fd係香港人, 佢溝好多野, 樣樣都有少少酒咁, 成份係咩就真係唔知

係外國cafe, 我見過個d最賺錢都唔係賣咖啡/餅, 而係cafe入面賣雪茄同進口煙
d鬼佬飲嚟飲去都係個幾款咖啡, 唔會變

評分次數

• lux1261

原帖由 canz85 於 2007-11-22 01:59 發表

养身花茶吧~~~
吃完你的甜品以后,来杯茶。。。多享受呀~~
这样他们也不会觉得腻
點整架?
原帖由 cchinfatt 於 2007-11-22 02:01 發表
阿妹..唔好话阿哥唔提醒你啊..
要改改你的脾气..
仲又最紧要 coffee 要讲究..
要正!!
我幾時有:024: 對你吁?
我不知幾甘 吁!
还有你要记住现在欧洲的形势是"走向东方呀"
在奥运过后,他们将喜欢上我们中国人的养身法,如果你能包握它的形势的话,那就事半功培了~~~