返回列表 回復 發帖
原帖由 lux1261 於 2007-11-30 12:46 AM 發表

諗過開張時用黑絲帶心ロ針做禮物!
D人会不会pantang 啊?? pantang =顾忌,罩忌啊....
原帖由 canz85 於 2007-11-30 12:59 AM 發表

杯杯牒牒的东西可以等上岸些才来做,如果真的要做,也要做些反传统的~~似杯非杯~~似碟非碟~~这样更加容易给人留下印象~~之外又有你独特的风格~~~你的CONCEPT~~!! ...
似杯非杯~~似碟非碟......不如D杯叫'世界杯", "殴冠杯", "英超联赛杯"...D碟就叫 "飞碟", "打烂碟".....甘就够特别啦....
念下...你拿住个殴冠杯黎饮coke...几有型啊....

好啦....讲正经的....5系亚妹就会扣我地D分喀啦.....尼D杯碟喀, 实用最重要啊....
不用那么奢侈先~~因为有可能所得到的效果会不那么理想~~
到不如做些实际的~~设计多些自家的品牌~~如水罐,保温壶等等~~~~
如果客人觉得美和有创意的话~~自然会跟你买,顺便帮你做宣传。
如果宣传得好的话~~你就可以入市了~~~
原帖由 crashersus 於 2007-12-1 09:59 PM 發表

似杯非杯~~似碟非碟......不如D杯叫'世界杯", "殴冠杯", "英超联赛杯"...D碟就叫 "飞碟", "打烂碟".....甘就够特别啦....
念下...你拿住个殴冠杯黎饮coke...几有型啊....

好啦....讲正经的....5系亚妹就会扣我地 ...
说得好呀~~~这也是个商机呀
原帖由 crashersus 於 2007-12-1 21:52 發表

D人会不会pantang 啊?? pantang =顾忌,罩忌啊....
呢度係鬼地方.唔似中國人忌黑色:
~~ 亞妹   逢一、三、五           休息
                  二、四、六           放假
                 星期日及公眾假期   謝絕探訪 ~~
原帖由 lux1261 於 2007-11-22 01:43 AM 發表
我要創業!
做人要人夢想!想去就去做!:onion05:
諗左好多年!:onion05:
我決定左明年2月開一間cafe比自己做生日禮物!
而家塭緊地方.
有無人開過.或者有セ好意見送出我!
請你留言支持我!:on ...
阿妹我支持你加油 你要为我地打工一族争光啊

評分次數

• lux1261

回復 #1 lux1261 的帖子

阿妹咁叻女?
咁...幾時結婚啊??

回復 #137 crashersus 的帖子

唔會
就算係中國
有名的餐廳都有好多用黑色
原帖由 jwxie518 於 2007-12-3 00:20 發表
阿妹咁叻女?
咁...幾時結婚啊??
C仔.我無人肯要吁!
原帖由 lux1261 於 2007-12-3 01:10 AM 發表

C仔.我無人肯要吁!
你講笑咩, 我見過嘅都有幾個啦

裝修成點樣?開始未?
原帖由 visitor 於 2007-12-3 01:20 發表

你講笑咩, 我見過嘅都有幾個啦

裝修成點樣?開始未?
~~見過嘅都有幾個~~~
邊有吁? 我都唔知既!
鋪都未有點裝修吁!

原帖由 jwxie518 於 2007-12-3 12:20 AM 發表
唔會
就算係中國
有名的餐廳都有好多用黑色
系有人用黑色, 不过一般地说,黑色比较沉重啦, 比较严肃...不过如果用得好, 就OK啦....
原帖由 lux1261 於 2007-12-3 01:39 AM 發表

~~見過嘅都有幾個~~~
邊有吁? 我都唔知既!
鋪都未有點裝修吁!  
你是最好..你知道吗...

你是得架...

評分次數

• lux1261

亚妹我支持你....wish u all the base....!!!

評分次數

• lux1261

原帖由 lux1261 於 2007-11-22 01:43 AM 發表
我要創業!
做人要人夢想!想去就去做!:onion05:
諗左好多年!:onion05:
我決定左明年2月開一間cafe比自己做生日禮物!
而家塭緊地方.
有無人開過.或者有セ好意見送出我!
請你留言支持我!:on ...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• lux1261

大家好吗?