返回列表 回復 發帖
原帖由 crashersus 於 2007-11-29 13:40 發表

本钱太大了....还有, 你想象看...那些人带着你的黑丝带, 到处走, 别人一定问那是为什么的, 口转口, 太厉害了罢...
yes
~~ 亞妹   逢一、三、五           休息
                  二、四、六           放假
                 星期日及公眾假期   謝絕探訪 ~~
謝謝你的愛!
原帖由 crazie 於 2007-11-30 12:41 發表
有條公式,你一定要鑽研,那便是
per head spending...

比如:每星期要有多少個客,同平均每個客要在你
店花多少錢,你才回本。又期是你賣的是 Latte /cappucino etc.
理論上,最低消費是,每個客要飲一杯、吃一件小點!

So; 一個 ...
多謝指點!
原帖由 crashersus 於 2007-12-1 21:52 發表

D人会不会pantang 啊?? pantang =顾忌,罩忌啊....
呢度係鬼地方.唔似中國人忌黑色:
原帖由 jwxie518 於 2007-12-3 00:20 發表
阿妹咁叻女?
咁...幾時結婚啊??
C仔.我無人肯要吁!
原帖由 visitor 於 2007-12-3 01:20 發表

你講笑咩, 我見過嘅都有幾個啦

裝修成點樣?開始未?
~~見過嘅都有幾個~~~
邊有吁? 我都唔知既!
鋪都未有點裝修吁!

yes.聖誕節個陣我見到間花鋪個落地大玻漓.
又係甘噴白雪.再放燈色.好靚架!

叫你朋友bibil205梨寫幾隻字.我至可以加佢功勳!
原帖由 shabguang 於 2008-1-16 15:15 發表
~板主你间铺开得无~我下次来香港旅游就帮亲一下你喇
仲未塭到鋪....而且不在hk!
做人要人夢想!想去就去做!:onion05: :onion05: :onion05:
原帖由 甘仔超 於 2008-1-19 13:33 發表
近來多左好多人氣嗱,但你都唔出黎撐下場
亞妹病左.同tvb請緊病假.
潛緊水!多謝你提點我!
我會多加留意!

病假中.Sorry吁!

原帖由 jj99xx 於 2008-1-20 01:51 發表

有好嘢响呢度講好易俾人捷糊咖
唔係潑冷水, 飲食業好難做, 淨係 location 就玩死, 又要同 starbuck 同茶餐厅 compete
冧到好路会發短消息你, 費事多个香爐多隻鬼 ...
thank you 不過我響歐洲喎!
原帖由 jj99xx 於 2008-1-20 11:55 發表
歐洲就要去 d 懶人多嘅國家創業如法国意大利; 東歐国家 d 人捱慣可與東方人的勤奮比拼; 波蘭德国人強頑, 而且不樂意接受外來文化飲食, 所以你學会四个德国菜名就可走遍全國; 英国太多間題...孔布(寫白字方便 d) 分子 ...
你識好多野吁!
原帖由 bourget 於 2008-1-20 09:19 發表
入黎探亞妹
點解病左仲出黎既 ﹗﹗
juju
打工仔難做吁!
你讀書happy D !珍惜吁!
原帖由 jj99xx 於 2008-1-20 15:00 發表
過獎過獎, 大家研究吓啫:019:
後生果陣東奔西跑, :onion05: 呢 d 都只不過係孤陋寡聞, 獻醜獻醜:014:
失敬!  失敬!  高人 大俠請賜教!
原帖由 jj99xx 於 2008-1-21 08:53 發表

哗, 你擺得我咁高, 跌落離實仆崩我个鼻
高人吾好太過自鎌拿!
有料之人就鎌虛.
無料既人就自大.
你係咪吾肯入錢落我袋度?