返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~公仔箱論壇7 Y9 J+ H( ?2 F# b+ {, d7 J) \
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
- O. @( a+ N% Y+ X7 B3 {* t公仔箱論壇師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( n1 f$ ~- G, M: H+ s, {
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
; x/ V: A5 L( @iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
% Z8 t" m. D# a, l8 _+ lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
& B5 a9 i/ C  {  sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
( O) ^2 B  O0 `7 n2 a4 Z6 }iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
  U# z$ Q% i- @" m3 G2 U- n
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
tvb now,tvbnow,bttvb  B) ~# v/ p* ?0 H, I
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎3 Q# w( O( c6 \  p6 B0 ?+ F
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
! w0 `4 Q% e/ U$ ]. j唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好& {) e' L* e; B) p- {; Y. F
仲要配合埋鏡頭等等架公仔箱論壇2 j6 ]& q3 v6 V- k, g& k# g3 g
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
, s* F. w3 T- x2 p# Ztvb now,tvbnow,bttvb但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
3 f; L  s" K& n3 \7 R: c" ^唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
- f9 w# `: w. g$ \: Z; p" V$ ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲要配合埋鏡頭等等架7 ?7 _: k7 L: |5 x5 n) d# [
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
  X! v! k! x2 Y, j. X2 z公仔箱論壇9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; x! q! G; M' U4 g' K
又好似幾有道理..哈哈公仔箱論壇3 @8 |- d! |) G. ~) n
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐
! a, b8 v5 g, l4 N# u但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左tvb now,tvbnow,bttvb  g) W! G4 b" @! e
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
% X# R- q$ r# b1 z- Etvb now,tvbnow,bttvb嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
tvboxnow.com5 P& R1 U% Q7 p* l2 }% i# ^4 Z
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 }; e4 W( J/ Z+ A' `3 O' @3 N
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
/ A$ v, A' m4 {! g: h金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
  n* o9 }6 K+ j3 D% Ntvb now,tvbnow,bttvb又好似幾有道理..哈哈公仔箱論壇7 c! e$ v# [3 w: c( s' J* v1 `% `  b6 ~
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
1 b8 b! \* V5 y& G0 t# D0 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
tvboxnow.com$ _  C  U; P) t# `
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
1 P) ]- F7 t5 e- h8 H3 Q金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 K3 W" f6 A: A$ }
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
公仔箱論壇9 ^$ D2 ?" E  {" x% D$ ?# k# W
係呀, 我以前用s3試過燒左
1 @, S! {4 [$ L9 v- }+ j" ktvboxnow.com金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
* {8 B9 ]) V( S) }- ztvboxnow.com巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
公仔箱論壇6 ~5 V( }0 A; R8 P3 ~
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
8 S$ Y' W% W  d: S2 ?( rtvboxnow.com多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/indextvboxnow.com0 X  B$ Q$ z" S6 z. S9 F2 O
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
tvb now,tvbnow,bttvb. X( c/ P7 b: N% j8 e
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget