返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~# j+ `" K+ g" F; q$ Y
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! m: x- V3 [. A& ~& t( ]% R3 J- r! p
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
0 t$ C) h% F& R% W. Q9 Y師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 n# ?; V+ @- {% G9 {! G. A( q. r
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
% i# m- D. P! ~+ ]* z) s' f% K+ O下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
1 v  u. L% R- |: v師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
! f' z1 F/ C, K* ?  ?) k7 itvb now,tvbnow,bttvbiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
公仔箱論壇: R' c' b4 ]: r/ g6 r$ \/ ]4 p# K$ r4 K* e
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
3 o  w$ [' {  C4 r) i" bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎tvboxnow.com1 T9 ^  v5 ^3 S* M7 r" V9 f8 h- M
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
' P% ~, r" e; r: U4 R: c唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
) X1 j5 l; W  v5 G1 u公仔箱論壇仲要配合埋鏡頭等等架tvb now,tvbnow,bttvb- `' g' e: A0 [, b  _
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
- V5 ]+ D* \% q+ G公仔箱論壇但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
3 h/ n- Y' [" f唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
, C' L* p) S2 H% L; _6 I1 t. p, ?仲要配合埋鏡頭等等架
1 P1 O; f5 M# r" k6 p7 G5 t" N* a# Ltvboxnow.com你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& V! S0 U. {% z- D( Y0 J3 ?
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( o8 [3 _$ }" ?" R
又好似幾有道理..哈哈
7 C' v5 S6 U7 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐
" y; C' u  M- J( S但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左. x; E4 `- w- X$ _; V
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
% c! C5 h7 B# l6 a" ?# K% L0 b2 P公仔箱論壇嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
公仔箱論壇0 }% z* C0 l  c
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?tvb now,tvbnow,bttvb( v/ A/ q0 Q: P/ z
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
* O% z- f1 z# A金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
公仔箱論壇$ Y0 \" Q4 k+ x3 [
又好似幾有道理..哈哈
. A, v7 w8 z! |; J' T& E0 R' ktvb now,tvbnow,bttvb想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
; k' a/ |! V' c! l$ g% Ssweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- W/ X( H! W. U- R; W( i$ t
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
# y. y" w  ~: Y& E0 btvboxnow.com金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱公仔箱論壇( m# m7 n: t. `3 v3 l0 S
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
! _1 I! K( \7 g) Gtvboxnow.com係呀, 我以前用s3試過燒左
& c6 ^( Z9 e4 e* E. ltvb now,tvbnow,bttvb金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱' a# V% E5 a6 B0 Z+ L
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
& s* i( J. `: H! N7 Y8 U
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
$ F# O1 C- d* S$ ^8 Ytvboxnow.com多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
5 I2 k; y+ x, }& d  M9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
tvboxnow.com6 `8 ]3 Z3 q8 @0 i1 [9 u
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget