返回列表 回復 發帖
寻晚收工落超大雨,企系路边避雨好耐
lhy92725 發表於 2016-5-7 09:30 AM
貓貓晚上好. 妳返工無帶到遮咩?
ken掌門 早安!
smcorange 發表於 2016-5-7 11:06 AM
橙兄晚上好.
掌门今晚居然只系一闪而过
lhy92725 發表於 2016-5-7 11:23 AM
寻晚係早咗啲瞓, 因為今朝一大早要車太座返工.
掌門晚上好、山火是在我住這個省北方、係石油重鎮、我這裡去要揸五六小時車才到、作天這裡也吸到煙味、己燒了千幾間屋、八九萬要离开家園…
隨意1678 發表於 2016-5-7 01:02 PM
隨意兄早晨. 咁真係好嚴重喎. 希望啲山火能夠早日控制住啦. 如果要離開家園真係好麻煩啊. 祝隨意兄一切安好.
山火不是火山!
随意住的地方北邊751kmFort Mcmurray 全市燃燒
很恐怖VAraRmol9Eg
http://wpmedia.edmontonjournal.com/2016/05/a-wall-of-fire-rages-outside-of-fort-mcmurray-alta-tuesday.jp ...
Pedestrian_A 發表於 2016-5-7 02:02 PM
神王甲住加拿大邊度架? 應該影響唔到你遮係嗎?
呢D保险公司一定唔赔咯,政府就必须比D表示啦
lhy92725 發表於 2016-5-7 02:13 PM
啲火勢范圍太大, 要人工滅火真係可能性好微咯, 依家只能望個天落大雨整息啲火既遮.
各位週末愉快!
掌門 早晨
型 英 帥 靚 正
啲火勢范圍太大, 要人工滅火真係可能性好微咯, 依家只能望個天落大雨整息啲火既遮.
pknoface 發表於 2016-5-7 08:03 PM
唔系可以搵飛機灑水嗎?
難道完全唔理?
條骨都無佐lu
掌門又到週末,安排佐咩節目啊
條骨都無佐lu
掌門 早晨
chan200308 發表於 2016-5-7 08:15 PM
陳sir晚上好.
唔系可以搵飛機灑水嗎?
難道完全唔理?
lhy92725 發表於 2016-5-7 09:19 PM
有用到飛機灑水架. 但山火面積太大, 飛機都無用武之地.
甘就眼甘甘咁睇住佢燒啊?
條骨都無佐lu
掌門又到週末,安排佐咩節目啊
lhy92725 發表於 2016-5-7 09:19 PM
今日仲係濕撻撻, 無勿地方好去咯.
甘就眼甘甘咁睇住佢燒啊?
lhy92725 發表於 2016-5-7 09:39 PM
所以只有望個天黎打救咯. 落大雨係最有效既啦.