返回列表 回復 發帖
一出场时觉得钉姐挺帅气的
/ i  q) q: c& w
8 k& u9 l# T0 i3 e- f0 g9 y
樣搞笑多啲tvb now,tvbnow,bttvb/ w/ n( T- {0 i; W$ k
大文細佬 發表於 2014-9-11 01:34 AM
tvboxnow.com: T6 ]' D+ X. }# H" E
笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。
! N, S* D4 M4 k9 D) J* f) {6 ?/ HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第13集最後一幕
1 [: ?$ H, I: W( z公仔箱論壇陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷... tvboxnow.com9 j- T. t2 ?1 A; h7 u
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 11:39 AM
' q. E/ u' v* [8 H: Y( l
冇錯,非常明顯,不過睇開啲啦。
  J3 W4 K" D9 L* \7 J( C" Z- r# N# g
笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。公仔箱論壇* W7 V9 ~  [4 O9 k) ~1 q
& G$ a6 E0 u% K5 W: q4 `leekwoklam 發表於 2014-9-11 03:28 PM
% v: s/ Y- |$ B2 O8 L

! B+ t% e; x0 Z( rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam你幅二次對白好搞笑.. 但
" k6 P8 R( i8 F, E+ N1 g; ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。歡喜哥是第五個臥底
) e: l: y$ x4 O% b所以隻眼開隻眼閉
( n0 y/ s2 R- Q) ?% X! Dtvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-11 12:41 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: i- ?- O2 v8 e8 q

2 b8 g0 H5 r: p. B; F1 ~tvboxnow.com我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
' a5 ?% g6 ]% j) U/ wtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( W# u; c1 O" V. l% _
我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過公仔箱論壇) C6 |) e1 T- Q9 t3 H; K% j. k/ ~
大文細佬 發表於 2014-9-12 02:11 AM
& `4 \# y+ D$ S/ ^tvb now,tvbnow,bttvb真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?tvb now,tvbnow,bttvb" z1 [, l* _- Q  Z" N% g
但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
6 O* ]4 V6 k: m- b" f" Otvb now,tvbnow,bttvb真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?tvb now,tvbnow,bttvb% R: h+ q+ |" f" D
但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
/ T# j8 S+ f. g0 Y) k+ F, Eleekwoklam 發表於 2014-9-12 12:41 PM
tvb now,tvbnow,bttvb  i' y3 z# _$ O
公仔箱論壇4 @6 {4 k5 @" a2 X
如果歡喜哥唔係UC...tvb今次拍得幾OK喎... 起碼可以老點到好以我呢啲觀眾向歡喜哥方向諗UC!
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?公仔箱論壇& k! X* K2 W) ~! n

9 X+ \. r, [) U6 N今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜哥點樣神機妙算足智多謀,拆穿身邊二五仔,以假換真同偷人地密碼,一隻usb手指搞掂,唉,咁樣的usb手指,抬部notebook去中環甲級商廈附近走一轉,咪好易發達? 仲要咁辛苦同冒險賣毒品??6 ~- ^- y  g( l+ w* \+ G

1 Y- q% M0 m) }: {; M( t8 o  ~7 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。播緊時都奇怪,點解講benz雄要走埋去架救傷車隔離懶好笑的鏡頭,原來,又係講當時佢個仔正在入面急救緊,因為食大茶飯所以無開電話,咁,其實唔關賣毒品或者作奸犯科事,而只係無開電話所以學校通知唔到,後悔咩呢? 只係後悔熄電話,或者唔請個秘書聽呢啲緊急電話或者安排行程同提示之嘛,黑社會龍頭坐館個仔返學無保標跟出跟入? 而且又係個健康有問題的細路,己經比人綁架過一次,日間看護都應該有個吖嘛? 老豆仲係講搵咗幾多錢的坐館,暗花都比二千萬,唉....!
( }$ D" T% x- z( O. _) Gtvb now,tvbnow,bttvb
: f1 _0 @) d5 y: {8 h7 }. U總括,歡喜哥個仔咁樣爬樹跌落嚟就死咗,呢個劇情只顯示戲中人的笨實,kk搵benz雄報仇,先捉佢個仔咪得囉,歡喜乜嘢你都查得到,就係查唔到佢有個仔?? kk你點報仇架?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( C& `9 m3 s  D6 M
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 s% a9 h& o4 @1 w- e6 d6 r. T
貝安琪之死,真可惜,鬼鬼地性感的女角,咁樣飛身攬仔擋子彈就......真係編劇要你三更死,誰能留你到五更? 默哀.....
7 k0 W- z0 H( q/ L- n  S" @4 _3 v
今集死的人多,除咗kk同貝安琪,就係歡喜個讀到咁長對白有晒神情語氣的精靈童星,呢個細路開始覺得做戲幾好,仲未轉聲應該十歲十一歲左右,記性好讀對白語氣掌握好,神情神態好,同劇的鄧見暈有時間應該要請教吓呢個細路的演戲心得了。其他死的蛋散,無論咩手下又好,飛虎隊又好,搶劫的乜嘢人都好,交貿中鎗戰死的又好,who cares? ...care的係好戲的kk,靚女貝安琪,精乖伶俐的覃朗星(星仔)而已......
  U. n) ?5 a  X0 B7 x/ G公仔箱論壇公仔箱論壇4 b  l  Q. N: S
第十五集咋,趕咩呢?
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
; H9 b8 T  w0 l- D( ftvb now,tvbnow,bttvb
+ p9 ?( A% P: H# z8 B公仔箱論壇今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...
- R. d# m$ t' X- w: [! J  x9 b/ D金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
- A' T' x- ^9 K5 ]! d
- S, l6 e8 V1 W; `/ Qtvboxnow.com我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
2 a8 ^$ {# Y0 ^  B0 Z0 G9 F5 N0 `1 y  H
歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥時.. 康sir仲未知歡喜哥身份.. 到後來嗰個警官先至因為特別原因, 透露同level嘅歡喜哥身份比康sir知... 到呢個時候, 康sir將錯就錯由得Kobe繼續接近歡喜哥.. 暗中相助..
- S5 O: H$ E& X- b; BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvboxnow.com. |. n: s7 p# D8 Q
(不過呢個又係一個問題.. 係咪應該要比Kobe知歡喜哥UC嘅身份先可以暗中相助呢?)
" x. ^! E" N; q( ^5 k: x5 F6 I
tvb now,tvbnow,bttvb6 t/ v0 Q' k* I
我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
! B8 K2 c2 k) d4 Q+ V; A/ G5 V+ [" \0 o# ]" b1 [
歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥 ...* X9 r2 \1 T1 s- M# b+ f
大文細佬 發表於 2014-9-13 05:02 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 E2 a7 c' ^, U2 E7 T# s+ C0 S: O
係囉,歡喜係UC唔係冇可能,但如果係真,條「橋」要扭得好盡,編劇就抵讚。
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
; R4 }: P" d, D2 _  L公仔箱論壇
, r7 e- B0 U5 m今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...tvboxnow.com" y$ ~0 s* k- e7 g* [
金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" ?6 ]- L: l4 E8 c2 B% U  G9 s( G
啱啱啱,有啲急,又要睇番原本批人,悶。
本帖最後由 金田Sam 於 2014-9-13 05:02 PM 編輯 公仔箱論壇# e- P) I# k& a/ d& B
tvb now,tvbnow,bttvb+ p5 e: [- N# B7 Y
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地,一路行緊仲跛下跛下,不過當比貝安琪攬一攬之後就乜事都無,又難明射爆seed一鎗後,貝安琪的安琳用身體擋咗一粒子彈之嘛,開鎗的友仔做乜停晒手唔射?? 射多幾鎗射到爆seed變蜜鋒竇都得喎,停晒手等人地講一大段對白後太感動之下又突然唔夠人抽?? 爆seed又係背部中鎗,中鎗後仲一路劇烈運動咁走動,但係之後搞掂晒睇醫生,醫生就話休息幾日後會好返晒,貝安琪背部中一鎗只可以講幾句嘢就瓜柴?? 使唔使大細超成咁?  體質相差咁大?
9 w5 B4 |9 j  @1 [) D- dtvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- U( g. B* C6 E

2 ~. i2 ^  d7 f" ]) dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。神奇的爆seed在墳場上講康sir比佢的任務係搗破撻沙的外圍集團??? 但係明明人地個外圍集團之所以做得起全靠你爆seed咁仆心仆命先搞得起,人地本數簿比你偷咗之後你交出嚟當時撻沙己經要走佬啦,要轉折用釘姐執起個袋再欏返本數簿交返比人? 成個外圍生意,爆seed先係罪魁禍首喎,瓦解洪英社? 呢個臥底打不死的超人,派一個去咪夠囉,爆seed在整個臥底過程中究竟執人地支鎗開鎗殺過幾多人?? 雖然人地係賊但始終都係殺咗人喎,又無事,唉。9 M3 R- V. z5 V+ Q: ~
tvboxnow.com" E( r/ }+ Q0 `  v
" n. K' D4 c9 D. C
爆seed執鎗實錄(1.樂仔被懷疑是臥底。 2.圍捕撻沙時與執鎗開鎗射追趕的殺手。 3.毒品交易時開鎗殺人....仲有幾多單真係天曉得了。)
3 g0 M1 B& C) J8 |) Q0 M% VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- ]- T5 o4 z; B" ~0 o

9 s  R' H' ^1 z9 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb! l! [8 b. _2 s, g
釘姐,佘詩曼一路從對白中都盡量補救劇本不足之處,究竟係邊個發明臥底呢種咁唔見得光的職業,搵食啫。其餘的神奇臥底早早家財萬貫,爆seed收暗花一千萬,kobe晨早搵大錢,ada穩穩陣陣出兩份糧,釘姐靠小聰明搵情報收獎金,將成套戲放晌警察學校日播夜播,相信下次警方要搵臥底時有一半學員會自動舉手想加入,實在太好搵了。tvb now,tvbnow,bttvb# Y+ N. x- E6 ?1 m  I! z

: K0 d) J. H! r& @# m$ ~1 h, ktvb now,tvbnow,bttvb
係喇.. 响15集咁多人死.... .. " d5 Y9 a0 E5 j
公仔箱論壇2 @. I* p" j2 p& a3 B! y. E: t
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
係喇.. 响15集咁多人死.... .. * _: o9 P0 F) d
公仔箱論壇7 C8 ?* _% h. j5 J8 ?2 f% L
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
, T+ A8 a3 K- \2 ]9 t! `' z6 G7 e大文細佬 發表於 2014-9-14 06:51 AM
5 [  }' h3 Z3 j# R( p; E我都係咁話。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ e+ i& o7 ]# O
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地, ...
; X: G/ c/ W) i6 _) L6 U5 J; {3 T% o公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-9-13 04:47 PM
; f7 N/ [/ y8 i8 H3 Q即係變咗警校教材呀?
6 f* V% I: w, e/ L: n4 B9 W% U或者安排放喺港台啲官方宣傳片?