返回列表 回復 發帖
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 03:36 AM 編輯 % K* N  h3 E3 O- M; w

, m& B% P- ~5 |tvb now,tvbnow,bttvb
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
, X) ^' l7 z0 H4 kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
1 f2 N3 z. ]7 u2 G: S( pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 R$ _3 r' q% u' Btvb now,tvbnow,bttvb喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
( @' s( Y4 K0 E( ?7 S! U0 ~tvboxnow.com
# s4 \8 P; Y, W  R網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
" t$ `4 k% D4 H因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: ^  m- u8 _4 x& ^
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。. u5 R- U" ~) [  ~- p
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
0 L  e! o! f( t3 y
9 X  }$ ]7 W* m
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...2 E- v5 N; ^9 t  b7 l
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
) U& a+ ]! p7 t% u5 C! o5 K; T2 v公仔箱論壇第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
* ?6 p9 L* ~) _7 _tvboxnow.com
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。tvboxnow.com: ^# a- I5 `; l6 q+ v( m
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& m5 w! X" M2 Q/ \( ?0 W% U* z) v
tvb now,tvbnow,bttvb6 o# d& ~  a, }- N
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
  F; a3 h/ `' ?
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
+ Y  S  o" j1 z% `) Qxxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
1 q; M/ N0 ~, h$ x
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
公仔箱論壇# ~* t3 l2 P; y$ f. }
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。' `$ v# W, e( E& G' I, X; y
公仔箱論壇9 Z! h. f# D! ]6 u, w% m
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
2 f" u0 f* M( l/ Ztvboxnow.com用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,tvb now,tvbnow,bttvb) b3 X; F  z6 ]* P1 s* v. F& E8 g
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
3 Q" p  J* |, `& {, p1 M6 n5 i2 U公仔箱論壇唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% ^  {# m' E* o
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" I7 l& a. @. k  _1 m
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
7 [8 ^- g) F- C; g% }5 m& O8 S! V沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 M, T( x9 P2 B  e: G- [: k

, p; j, j2 h% M0 |0 a4 y1 i公仔箱論壇警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?tvb now,tvbnow,bttvb8 G' K7 j8 p6 F4 C2 t" B
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?% s1 l9 c( X5 i! f" S- h  R" {- h! G
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,公仔箱論壇; ]4 J4 Q/ F7 [4 F# Q
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?tvb now,tvbnow,bttvb- ~# q( e' {" d& H' G! V$ _

* U0 f" I8 ?) ^, ^8 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
$ {/ Y5 P$ K5 |) P1 ftvb now,tvbnow,bttvb仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 # o, v4 G8 n5 Y  X9 i# Q& q' U
tvboxnow.com; T, b. x+ k8 F  R  ?: G9 n
佘詩曼TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# j9 v; j, a! r/ z: Q* Y$ Z
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
, h' ^4 P2 H7 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& }% Y, N5 I' d; H) d6 k
真係邊度似呀?....tvboxnow.com# o4 ]) z% b( @
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
. g. ?- y* x" m' U. T公仔箱論壇拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。9 `: A5 o+ s9 B/ P2 ~
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,tvboxnow.com" S$ z* ]+ i4 J
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
3 [' B8 @( n8 t7 s9 h! |# qtvboxnow.com多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! @0 U2 y7 a+ a8 U% L: D; \

% m. Y; r( ?  c3 Ytvboxnow.com好!
1 Y+ L, [3 T: y, U第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
; I$ N- ?' m/ ntvboxnow.com2927296TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) b+ b# n" H# m4 e4 J. J. q
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
8 b2 V3 f$ M# }6 [tvboxnow.com
1 P2 \' D1 I, B* z; J7 ^tvboxnow.com話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
- h5 ?8 j; l; _& u7 Ltvb now,tvbnow,bttvb你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
/ g4 U5 _+ b) y/ Q, @8 Rtvb now,tvbnow,bttvb2927306TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: F6 y3 `, ~- I! d
今日睇 ...tvb now,tvbnow,bttvb* t6 D) a/ H$ c+ K4 M) A0 J
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
0 j8 D5 l- T9 s( ]+ Ctvb now,tvbnow,bttvb
/ C7 R! [& E( T, x% v$ `即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
- i$ ~/ z7 Y  h% P你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
# M7 n& {  `6 I1 G" V0 j公仔箱論壇2927306: i1 ?& T( [9 m) @5 d( P) e9 m- O
今日睇 ...
( I% U" D" w6 t7 K' pleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
tvboxnow.com& |$ K' c' }+ m2 |% U) d
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
, K3 x! l- d1 {( e4 H( Q8 S) J
' D/ B  n* e; Z& jtvboxnow.com
% v6 b: m* P, G6 Q- y* `tvboxnow.com
3 V$ w3 U) ?: E, l即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇公仔箱論壇. j- D, K: G( a* x- ^, M
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
公仔箱論壇0 _' o- c/ T) Z1 w8 Z* A9 m. [0 R
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。tvboxnow.com" W7 }: t: {" N- P$ n! X! j/ y1 C
公仔箱論壇! n% O. o1 m3 J% A6 }. m; w7 ~& _
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
) r+ K. Y1 w" x# R' Z7 Y1 y% P$ Mtvb now,tvbnow,bttvb[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,5 m% F% J) f8 H2 P* h: q  I8 h
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
8 h+ Z6 n8 h5 @tvb now,tvbnow,bttvb戲中如果林峯都 ...
$ u+ t' T8 [7 ]3 x, Htvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
1 M/ V, l$ u+ ~0 ]/ L' \
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing