返回列表 回復 發帖
見好就收- e$ F8 X6 }# i) ?1 X7 c
TVB 續集死路一條3 a- C. b: w7 I% t
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
! I; J# a; I* m' B我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  Z$ {3 l- L5 |2 B: P
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
; L7 h' e. y7 X) hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳
; L6 q+ j$ b. m1 h' m+ k2 f9 Dtvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.( g8 X0 f8 a( ^
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
6 _. a9 H1 E! d0 g2 S, A$ ~( NDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
/ P' i& g/ R& e/ I+ e9 q+ Ztvb now,tvbnow,bttvb
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...' b: T2 [* \% L+ q
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, g$ }: A3 C! ~' U; x; Y
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
8 L4 \( d; E; H# btvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
tvb now,tvbnow,bttvb' O' P$ w8 j/ U3 D; }
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
/ B9 J; ?7 ?& Ltvb now,tvbnow,bttvbDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.tvb now,tvbnow,bttvb2 P8 U  z! K- f: }

- U, }" q6 c2 F8 `5 Ttvb now,tvbnow,bttvb可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
, ^! m. D5 S; h' y' ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
- \' ^) S0 U! h& [& V3 N3 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇! k  t3 p+ k. B3 o
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
( `: w; P& K9 G3 V5 j# Htvb now,tvbnow,bttvb係呀,好橋呀。
公仔箱論壇  T+ R; [: b7 D* l
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
" R5 o8 h5 c6 i- xtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
tvboxnow.com/ Y( P+ U/ P2 g, ]$ |/ `

. B9 v% c8 E7 r: t; I2 G其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" o# A0 ?4 }) F: a( D. U4 B
或者拍電影版加重佢戲份呢.......... Q2 Z/ r. F) F4 @( `1 J
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
6 @2 d1 y0 t$ Q' e; ^  L' P, {6 h9 H/ E% J4 Y1 U
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
6 f% U1 D( w4 N, c- ?- m( _5 w
/ `  s0 S/ @7 H- m8 M
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.tvb now,tvbnow,bttvb5 m# u, z0 }/ ?$ o+ t. ^
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
tvboxnow.com0 @8 F& B9 U% U$ G
tvboxnow.com3 v# I' ~3 H$ A
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後
. _+ L: w& y8 n8 t2 E8 |, Moskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
7 ?0 |; Y- L- U公仔箱論壇我諗唔會喇啩。